10 Eylül 2012 Pazartesi

Abdul Majeed Waris


               Abdul Majeed Waris 19.09.1991 Gana doğumlu. Gana'da küçük çaplı futbol yaşantısından sonra İngiltere Hartpury Futbol Akademisi'ne girdi orada daha 17 yaşında 21 maçta 36 gollük bir performans gösterdikten sonra bir sonraki durağı İsveç Allsvenskan ligi ekiplerinden BK Hacken'a oldu. BK Hacken'ın ligde hiç bir başarısı yok bu takımın tarihinde ilk 5 başarısı bile yok en yüksek derecesi geçen sezon ligi 6. olarak bitirmesi şu an ise 21 maç sonunda 39 puanla ligde 2. sırada ve liderle arasında 5 puan var sadece bu tarihlerinde ilk defa gördükleri çıkışın tek bir mimarı olduğunu söylemekten çekinmemeliyiz o da bu sezon gösterdiği performansla Abdul Majeed Waris..



                İlk geldiği 2010 sezonunda sadece 10 maçta forma giyen Waris hiç golle tanışamadı ki zaten 10 maça da yedekten girip toplam 250 dakikaya yakın bir süre sahada kaldı. 2011 sezonuda onun açısından hiç parlak geçmedi esasında lige alışması, daha 20 yaşında olması fiziksel olarak üstün futbolculardan kurulu İsveç liginde 1.72'lik bir santrafor olarak ona göre oyun tarzını geliştirmesi zaman almış olacak ki 2011 sezonunda da ancak 16 maçta 3 gol atabilme başarısı gösterdi ama bu sezon ki düşük performansında tam ilk 11 başlayıp gollerini atmaya başladığı sırada yaşadığı sakatlıktan dolayı sezonu erken kapatması etken oldu. Gel görelim ki 2012 sezonunda sakatlıktan dönüp tekrar formasını kapan bambaşka bir Waris vardı sahalarda, inanılmaz tempolu, kendine güveni üst seviye, var olan yeteneğiyle sürekli denemek bir şeyler göstermek için cesaretli bir futbolcu vardı artık sahada.. Sezon itibariyle 20 maçta yer aldı ve takımı adına 17 gol atıp 5 asist yaptı bu sezon. Bu küçük takımın tarihinde görmediği belki Waris gittikten sonra bir daha uzun yıllar hasret kalacağı başarıyı, bu sezon görmesini sağlayacak.

                  Futbol stiline gelecek olursak özellikle Martins'i andıran bir yapısı var ilk izlenimde fakat Martins'e oranla bire bir de çok daha iyi, son vuruşları inanılmaz zekice ve tekniği daha üst seviye. Fiziksel olarak zayıf gözükse de aşağıdaki videoyu izleyince rakipleri karşısında nasıl ayakta kaldığını görünce bu ilk görüş etkisi çöpe gidecek. Kontratak futboluna da yatkın bir stili var, kapalı savunmaya karşı da inanılmaz ara toplara kaçışlarıyla yatkın bir stili var. Bu sezon gösterdiği performansla Gana milli takımının da 2 hazırlık maçında oynadı, 2 kez milli oldu. Daha 21 yaşında büyük liglere aç olan bir oyuncu ve o liglerden bir çok takımın futbolcu havuzunda yer alan bir futbolcu.

                  Bir hücum oyuncusunda yer alması gereken her şeye sahip.. Hatta ekstra olarak inanılmaz bir patlayıcı güce sahip, topu ayağına aldığı an eriştiği sürat futbolun şiirselliğine yolculuk yaptırıyor insanı. Dribbling yeteneği üst düzey tek sıkıntısı bazen abartması ve gereksiz yerlerde adamların üzerine doğru topla hamle yapması bunu tecrübesizliğine bağlamak mümkün.

                   Gözden kaçmaması gereken bir futbolcu! Keza herhangi bir süper lig ekibimizin maksimum 500 bin euro bonservis bedeli ile kadrosuna katabileceği bir oyuncu şu anda sene sonu 1 milyon euroya değeri ancak yükselir. Yıllık 150 bin euro da kendisine verilse takla atarak oynar bizim ligimizde ama bizim ekiplerimiz çok uzaktır Waris'e, bir kaç menajerin kazıklarıyla ilgileniyorlardır.

                 



Not: Okuyup bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. 

1 yorum: