29 Ocak 2012 Pazar

Jordan Rhodes

 

                                                               


            Oldham doğumlu bir İskoç. 16 yaşında profesyonel oldu. Ipswich'de 07/08 ve 08/09 sezonlarında toplam 10 maç oynatıldı bu arada Oxford United, Rochdale, Brentford'a kiralandı. Doğal olarak sağlıklı bir futbol yaşantısı olmadı bu serüvenlerde sonra 2009/2010 sezonu başı soluğu belki de ona inanılmaz değer kazandıracak takım olan - hatta kazandırmış olan diyelim artık - Huddersfield Town'da aldı. Bu takıma geldiğinde değeri 150 bin euro iken şu anda piyasa değerinin 3,5 milyon euro olduğu söyleniyor.

           Profesyonel futbol kariyerindeki ilk golünü 17 yaşında, yedekten dahil olduğu maçta Ipswich'te Cardiff City ile 1-1 kalınan maçta attı. Arada kiralandığı 3 takımda oynadığı maçları yorumlamaya, o dönemi konuşmaya gerek bile duymuyorum sadece zaman kaybı yaşarız. Huddersfield dönemi ise hani bir takımda efsane olma yolunda ilk adımlarını atar ya bir yıldız adayı, onun için inanılmaz büyük bir sükse getirecek, şöhret basamaklarını hızlıca çıkmasını sağlayacak başarıyı gösterecektir orada, işte onun Huddersfield kariyeride böyle. 19 yaşında olduğu ilk sezonu yani 2009/2010 sezonu League One'da oynadığı 45 maçta 19 gol atma başarısı gösterdi. Ertesi sene ise herkes onun o ligde sadece 1 senelik sükse yapan sıradan forvetler gibi geçici bir başarı yakaladığına, o sene performansında ciddi düşüş olacağına inandı. Ama İskoçya'nın yeni Wallace'ı hepsine bir sus işareti yaptı. 2010/2011 sezonu 37 maçta 16 gol attı. Evet gol sayısında rakamsal olarak düşüş yaşamıştı fakat oran olarak bir düşüş söz konusu değildi tam tersine maç başına gol oranı artmıştı. Ama bu sene çıtasını daha yükseltememesinin sebebi yaşadığı sakatlıktı bu yüzden yaklaşık 11 lig maçını kaçırmıştı. Döndüğü zamanda yaklaşık 9-10 maç yedek başlamak zorunda kalmıştı. Yoksa asıl patlamasını geçen sene de yapabilirdi. Gelelim şu ana,günümüze, 2011/2012 sezonu itibariyle şu ana kadar oynadığı 24 maçta 27 gol atmak gibi inanılmaz bir başarıya imza attı. Ligde toplam maç sayısının 46 olduğunu düşünecek olursak ve şu ana kadar 28 maç oynamış Huddersfield yani önünde daha oynayıp gollerine yenilerini ekleyebileceği tam 18 maç var. Böyle bir ihtimal olması hani bence imkansız da aynı gol ortalamasıyla devam ederse sene sonuna kadar 47 gole ulaşabilir. Bu hani inanılmaz, cidden inanılması mümkün olmayan bir şey şu an İngiltere'de çünkü League One tarihinde rekor 31 gol ile Rickie Lambert'te. Rhodes çıtayı inanılmaz yükseltecek belki hiç bir zaman kırılamayacak bir rekora imza atacak. Bu şansa sahip mi? Bence kesinlikle sahip. Şu gol ortalamasıyla 40 gole ulaşamaz demek hani tutarlı bir yorum olmaz. Bazı arkadaşlar ligin alt lig olması sebebiyle olumsuz yorum getirebilir ama o kadar uzun boylu değil işte. Sonuçta o ligde hangi büyük yıldız forvetler tecrübe etti, oynadı. Hiç biri böyle bir başarı gösteremedi.Şu an Cardiff City'de oynayan Kenny Miller geçen sene Süper Lig'de övüle övüle bitirilemeyen büyük golcü, o da İskoç. Championship'te oynuyor Kenny Miller 25 maçta sadece 9 gol atabilme başarısı gösterdi ki o kadar büyük bir tecrübeye, geçmişe sahip. Sadece kıyaslama için Kenny Miller örneğini verdim, Kris Boyd örneği de apaçık ortada. Jordan Rhodes'a dikkat edin o diğer İskoç'lardan değil.

            Rhodes'un en belirgin özelliği eski klasik İngiliz futbolu mantalitesinden olsa gerek hava toplarında inanılmaz etkili. Boyu 1.85 fakat hava topları konusunda inanılmaz işler yapıyor. Mükemmel bir son vuruş yeteneğine ve gol sezgisine sahip. Olması gereken yerde kesinlikle Rhodes'u görebilirsiniz hiç şüpheniz olmasın. Bire bir oyunla genelde işi olmuyor ama sıkıştığında bire bir de etkili olduğunu izlediğimiz maçlarında görüyoruz. Çok hızlı cidden bir son adam santrafor için ve boyuna göre çok hızlı. Fizik - kondisyon olarak bir futbolcunun olabileceği en iyi seviyede belki de.

          
          League One'dan ilk kez İskoçya A milli takımına çağrılan kişi de olabilir tam da emin değilim bu konuda. Bu sene içi İskoçya A milli takımında 1 maça çıktı, toplamda 6 ümit milli maçında da 6 gol atma başarısı gösterdi. İskoçya'nın futbol endüstrisine sürdüğü yeni golcü. Ara transfer döneminde 2 takımdan ciddi teklif aldı ikisi de reddedildi. Birisi West Ham'dan geldi 3 milyon euroluk teklif yapıldı, diğeri ise Everton'dan geldiği söyleniyor 3,5 milyon euroluk teklif Huddersfield yönetimi ikisini de reddetti. Alex Ferguson'un futbola tekrar dönmeden önce Scholes'u sadece Jordan Rhodes izlemesi için ilk dönem görevlendirdiği de kulis dedikodularında geçiyor. Ajanslarda dolanan yalan yanlış bilgilere göre Everton, Tottenham, West Ham ve Manchester United ciddi ilgileniyor olmakla beraber Rhodes ile Fulham, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Blackburn, Sunderland, QPR, Newcastle ve Celtic'in de ilgilendiği söyleniyor. Bu kurtlar sofrasında Rhodes'u kapan ve düzenli oynatan takım, büyük bir golcü kazandırmış olur hem dünya futboluna hem kendi tarihine..

                                                            



.
Not: Teşekkürler vaktinizi az da olsa çalmama izin verdiğiniz için.. =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder