30 Haziran 2012 Cumartesi

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo (2011/2012)

Lionel Messi     

La Liga: 37 maç / 50 gol / 20 asist
Kral Kupası: 7 maç / 3 gol / 4 asist
Süper Kupa: 2 maç / 3 gol / 2 asist
Şampiyonlar Ligi: 11 maç / 14 gol / 9 asist
Uefa Süper Kupa: 1 maç / 1 gol / 1 asist
FIFA Dünya Kulüpler Kupası: 2 maç / 2 gol / 1 asist
Milli Takım: 9 maç / 9 gol / 3 asist


Genel Toplam: 69 maç / 82 gol / 40 asist




Cristiano Ronaldo

La Liga: 38 maç / 46 gol / 13 asist
Kral Kupası: 5 maç / 3 gol
Şampiyonlar Ligi: 10 maç / 10 gol / 4 asist
Süper Kupa: 2 maç / 1 gol
Milli Takım: 11 maç / 6 gol / 2 asist


Genel Toplam: 66 maç / 66 gol / 19 asist



C.Ronaldo: Ligin şampiyon takımında oynuyor ve bütün toplar ona çalışıyor, bütün frikikleri o atıyor, bütün penaltıları o kullanıyor ve tam forvet gibi oynuyor. Bencil değil bu sezon artık asistte yapıyor dense de yaptığı asist sayısı ortada Messi'ye göre..

Messi: Tamamiyle takım oyununa bağlı, sürekli pas yapan oyunun temposunu genelde düşüren yani Madrid gibi sadece gol atmalıyım mantalitesiyle hücum yapmayan, sürekli topu onunla buluşturmaya çalışmayan, en az onun kadar Pique'nin de belki ayağına top gelen bir ilk 11'in dişlisi gibi oynatılıyor ve başarısı ortada. Attığı gol sayısı kadar yaptığı asist sayısı ortada..

          
          Benim anlatmak istediğim Messi, C.Ronaldo'ya bin basar, yok şöyle yapar böyle yapar gibi bir çiş yarışına girmek değil.. Çünkü Messi zaten çok farklı her hangi bir futbolcu değil, o Maradona'dan da büyük kulüp bazında çok büyük ondan çünkü bu yaşına kadar yaptığı, başarıları ortada.. Hele ki yaklaşık 10 sene daha futbol yaşantısı olduğu düşünülecek olursa Messi 3 Dünya Kupası daha görecek gibi 1 tane de ondan eklerse başarılarına, ne Maradona'dan ne Pele'den ne Garrincha'dan bahsedilir yer yüzünde.. Tek gerçek Messi olur ki bence şu anda öyle sonuçta Maradona'nın arkasındaki ve yanındaki orta saha kalitesi, rakiplerin o zamanki defans anlayışı ve direnciyle şu ankilerle kıyaslanamaz.. C.Ronaldo ise sadece büyük bir futbolcu kategorisine girer.. Yani Rooney de büyük futbolcu, İniesta'da, Xavi'de, Mesut'ta.. Zidane'da öyleydi, R9'da öyleydi, George Best'te Garrincha'da öyleydi.. Ama Messi çok farklı.. 

         Ya hadi hepsini geçtim Messi'nin karakteri ve insani değerleri düşünüldüğünde de hani diğer bütün en iyi futbolcu diye lanse edilen, kıyaslanan futbolculardan çok daha üst bir seviyede, hani seçilmiş olarak futbolun en iyisi olarak gönderilmiş sanki yeryüzüne.. Hani kıyaslandığı futbolcu C.Ronaldo'ya bakıyorsun sıradan bir lig maçında rakip oyuncuya durup dururken senin yıllık aldığın ücret ne kadar diye soran benim ki şu kadar senin bilmem kaç katın diyerekten gülüp dalga geçecek kadar karaktersiz bir insan, Messi ise aldığı yıllık ücretin %80'ine yakınını kendi kurduğu vakfa harcayan ve bunu fakir İspanyol ve Arjantinli çocukların her türlü masrafı için harcayan bir insan.. Bunlar sadece detay hani Messi futbol olarak zaten uçuyor ama insanlık olarak da futbol dünyasının dışında sanki hayatını iyi niyete adamış birisi..

          Son olarak söylemek istediğim ve uyarmak istediğim şey; ŞU AN FUTBOLU CİDDİ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDEN İNSANLARIN HALA FARKINA VARAMADIKLARI ŞEY, MESSİ'Yİ, YANİ YERYÜZÜNÜN BELKİ DE BİR DAHA GELMEYECEK EN BÜYÜK YILDIZINI İZLİYOR OLDUKLARININ FARKINA VARAMAMALARI VE BUNUN TADINI ÇIKARMAMALARI..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder